De vrouw met de Baard serveert home and handmade soul food van Brooklyn tot Bali. Een vrolijke mix van beste uit het Westen en het mooiste uit het Oosten met een speciaal plekje in haar hart voor onze Indische en Molukse roots.

openingstijden

Dinsdag - Zondag 18:00 - 23:00
Zaterdag - Zondag 12:00 - 16:00
Maandag gesloten
De keuken sluit om 22:00
(Vanaf 30 juni tot en met augustus zijn we zondagavond gesloten)

Contact

Reserveringen via de website.
(De tafel is standaard twee uur gereserveerd. Als je graag langer wilt blijven kan je ons, met uitzondering van vrijdag en zaterdag, een mail sturen).
Voor cateringen en private dining graag mailen naar devrouwmetdebaardfood@gmail.com

ADREs

Buiten Brouwersstraat 19h
1013GJ Amsterdam

DVMDB-_Lunch-post.jpeg

Weekend Lunch

Ander menu, andere setting zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur

Voor special events zoals workshops, muziek etc. check Instagram en Facebook.

 

Jackfruit Taste Tour - fotografie Mitchell van Voorbergen-10.jpeg

Private dining

Onze deur staat open voor verjaardagen, after wedding, borrels, zakelijke bijeenkomsten, presentaties, private dining, evenementen en alles wat je nog meer kunt bedenken. 

En als je het leuk vindt of ter inspiratie vertellen Carl Lemette en Mas van Putten graag over die missie van De vrouw met de Baard. Over de spirit, van je zwakte je kracht maken, eigenzinnigheid en het leven van De vrouw met de Baard.  Met hun Indische achtergrond vertellen zij graag de verhalen over de kracht van soulfood waarin het beste van het westen en het mooiste van het oosten gecombineerd wordt. 

Meer weten? Mail ons op devrouwmetdebaardfood@gmail.com

 

waar we trots op zijn 

Volkskrant Proefwerk

We zijn 5e restaurant van 2018 van Amsterdam geworden in de rubriek Proefwerk van de Volkskrant. Nog steeds trots op onze 8,5.

Hiske Versprille: “De rijsttafel van De Vrouw met de Baard is even aaibaar, eigen en onbevangen als zijzelf. Knappe jongen die hier sikkeneurig weet te blijven.”

Stadskookboek Amsterdam

Nooit eerder kon je in Amsterdam zo goed eten als nu. Van een broodje bakkeljauw in een metrostation tot een perfect gegaard duifje in een sterrenzaak. En van beeldschone taartjes in een klassieke theesalon tot vet lekkere hamburgers in een bierbrouwerij. Het is er in Amsterdam allemaal en het niveau is hoger dan ooit.

Soul food cookbook

Voor als je even niet bij ons langs kunt komen en toch een van onze gerechten op je bord wilt hebben: ons Soul Food kookboek.

Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen.

Shortlist Amsterdam 2018

Na het veelgeprezen Shortlist Amsterdam met favoriete restaurants, is er nu dé lijst met de beste culinaire cafés van de stad. Famke en Floor van Praag nemen je mee naar de allerleukste plekken waar je kunt binnenwandelen voor een goed glas wijn en een bordje echt bijzonder eten - van een heerlijk decadente visbar en een fabuleuze familiebistro tot een vin nature-café met ingenieuze gerechten.

Gault & Millau

Dit restaurant presenteert zich als ‘Deli’ met ‘Soul food van Brooklyn tot Bali’. We beginnen met cocktails, de Pink Bunker G&T met biologische gin en de Sophisticated Cucumber Mule. Beiden goed in balans en bijzonder van smaak. Als bites nemen we de Drunken Porkbelly Boa Buns. Perfect bereid, superzacht, zoet en zout tegelijk. De topper van de avond! Daarna de Indische rijsttafel, met Aziatische twist. Mooie zacht gegaarde rendang, bloemkooltempura, pickels met kruidnagel en Koreaans gebakken ananas. Wij komen terug voor de sfeer, de cocktails en de DJ. Een aanrader voor een avondje eten met vrienden.

spectrum_devrouwmetdebaard_140916-050-edit_internet.jpg

HOE HET OOIT BEGON..

Ooit begon De Vrouw met de Baard omdat we het altijd zo stikgezellig vinden om vrienden om ons heen te hebben en voor hen te koken. Daarom koken we altijd met een hoog heimwee-gehalte zodat ze keer op keer bij ons willen komen eten. Het zal vast een psychische afwijking zijn, een kwestie van zelf veel liefde willen geven en door anderen heel erg geliefd willen worden. Maar gezellig is het altijd wel, zo’n volle keukentafel. De keukentafel werd te klein, dus zijn we in begin 2017 verhuisd naar onze eigen deli in hartje Amsterdam. 

Met onze Europees, Indische en Molukse roots heeft De Vrouw met de Baard een Aziatische en Westerse kookstijl ontwikkeld waarin de beste ingrediënten en recepten uit oost en west elkaar weten te vinden. Eten voor reizigers en dromers noemen wij het.

Wij serveren diverse likkebaardend lekkere hapjes en geraffineerde menu’s uit een mix van Aziatisch fusion, Frans, old-school Indonesisch en Indisch. In de deli, tijdens private dinings, of op locatie. 

Volg onze laatste avonturen en evenementen op Facebook en droom ondertussen weg met de Soulfoodmix op Spotify. 

“De rijsttafel is onconventioneel, maar precies wat hij moet zijn: een banket, een feestmaal.”
— Hiske Versprille - Proefwerk Parool
“Gerechten om je vingers bij op te eten. Maar dat moet je ervoor overhebben.”
— Maxim Hartman
“Als je in je hele leven nog maar één hamburger mag eten, laat het dan de Miso Buttered Burger van De Vrouw met de Baard zijn. Als je er nog maar twee mag eten, eet er dan twee.”
— Willem Bosch (scenarioschrijver)
“De rijsttafel van de Vrouw met de baard is even aaibaar, eigen en onbevangen als zijzelf. Knappe jongen die hier sikkeneurig weet te blijven.”
— Hiske Versprille - proefwerk Parool
“Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier.”
— Yvette van Boven
“Mas van Putten en Carl Lemette verbinden met hun talent voor koken de hele wereld aan elkaar. Ik reis graag met hen mee in hun keuken.”
— Michiel van Erp