VmdB_JCB0069WEB.jpg
 

culinair cafe en wijnbar

de vrouw met de baard

 

De Vrouw met de Baard serveert home and handmade soul food van Brooklyn tot Bali. Een vrolijke mix van beste uit het Westen en het mooiste uit het Oosten met een speciaal plekje in haar hart voor onze Indische en Molukse roots.

openingstijden

Dinsdag - zaterdag welkom vanaf 17.00 uur, de keuken opent 18:00 uur. We sluiten om 23.00.
Zondag en maandag gesloten

Contact

Reserveringen via de website.
Voor aanvragen van catering en private dining graag ons contact formulier (klik hier) gebruiken.

ADREs

Buiten Brouwersstraat 19h
1013GJ Amsterdam
(zijstraat van de Haarlemmerstraat, centrum Amsterdam)

orange-background-.png

cat_Menu_web.png
 

Private dining

Heeft u een feestelijk evenement, wilt u een workshop organiseren (of een workshop van ons, zoals bijvoorbeeld zelf pangsit vouwen), teambuilding bijeenkomst, private dining, een presentatie, vrijgezellenfeest.

Het huis van de Vrouw met de Baard is een creatieve locatie met soul voor besloten events en we verwennen jullie graag met de smakelijkste Asian fusion soul food klassiekers.
Stoer, vrolijk en elegant.

Jullie zijn welkom met maximaal 40 personen, of 50 personen als we er een walking dinner van maken. Een ander moment op de dag kan ook.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via onderstaande button.

 
Ieder jaar, begin januari, gaan we uit eten met alle medewerkers van De Kleine Komedie. Als dank voor ieders inzet en betrokkenheid en om al het goeds van het afgelopen jaar te vieren. Dit jaar bij De Vrouw met de Baard. Een groot feest! Het heerlijkste eten, ook voor vegetariërs, en opperbeste wijnen. Onovertroffen in gastvrijheid en sfeer. Zelfs met 36 man!
— Vivienne Ypma, Directeur De Kleine Komedie
‘De Vrouw met de Baard’ maakt een event-avond in hun restaurant tot een intiem, bijzonder, feestelijk, liefdevol samenzijn.
De oprechte aandacht voor de mensen, het voortreffelijke eten, de heerlijke wijnen, de mooie biertjes…. een feestje georganiseerd door Carl & Mas van ‘De Vrouw met de Baard’ is echt een feestje!
— Nelsje Musch, Business director Warner Bros International
Het eten van De Vrouw met De Baard is niet minder dan fenomenaal. Het zorgt voor instant bliss en doet je meteen verlangen naar een volgende keer aanschuiven bij Mas & Carl. Het is fine dining zonder de poespas, home made met liefde én door mensen die weten hoe ze moeten koken. En hoe ze het vervolgens moeten serveren. Ik wou dat ik bij De Vrouw met de Baard woonde.
— Sladjana Labovis, Creative manager uitgeverij Spectrum
De Vrouw met de baard? Nou dat is heel simpel:
- altijd gezellig
- hoge kwaliteit eten
- met liefde gemaakt en dat proef je
- goede muziek
- onverslaanbare miso burger
- personeel is aardig en laat je op je gemak en thuis voelen
— Monique Busman Producent De Familie
Het afscheid van een collega was voor ons eigenlijk een beetje verdrietig maar jullie hebben er een onvergetelijke avond van gemaakt waar we allemaal met veel plezier aan terug denken.
Zodra je binnenkomt en je bent uitgekeken op al het leuks van de inrichting, ervaar je de ongedwongen hartelijke sfeer.
Het was prettig om de hele ruimte voor onszelf te hebben zodat we naar hartenlust konden speechen en nog een quiz konden doen waar omheen jullie voortreffelijk hebben gemanoeuvreerd met het verrukkelijke eten.
Dank voor deze mooie avond!
— Karin Bastemeijer Amsterdamse Orde van Advocaten

waar we trots op zijn 

Volkskrant Proefwerk

We zijn 5e restaurant van 2018 van Amsterdam geworden in de rubriek Proefwerk van de Volkskrant. Nog steeds trots op onze 8,5.

Hiske Versprille: “De rijsttafel van De Vrouw met de Baard is even aaibaar, eigen en onbevangen als zijzelf. Knappe jongen die hier sikkeneurig weet te blijven.”

Stadskookboek Amsterdam

Nooit eerder kon je in Amsterdam zo goed eten als nu. Van een broodje bakkeljauw in een metrostation tot een perfect gegaard duifje in een sterrenzaak. En van beeldschone taartjes in een klassieke theesalon tot vet lekkere hamburgers in een bierbrouwerij. Het is er in Amsterdam allemaal en het niveau is hoger dan ooit.

Restaurant Guru

We hebben een “Recommendation Badge” gekregen van de bezoekers via Restaurant Guru!

Soul food cookbook

Voor als je even niet bij ons langs kunt komen en toch een van onze gerechten op je bord wilt hebben: ons Soul Food kookboek.

Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen.

Shortlist Amsterdam 2018

Na het veelgeprezen Shortlist Amsterdam met favoriete restaurants, is er nu dé lijst met de beste culinaire cafés van de stad. Famke en Floor van Praag nemen je mee naar de allerleukste plekken waar je kunt binnenwandelen voor een goed glas wijn en een bordje echt bijzonder eten - van een heerlijk decadente visbar en een fabuleuze familiebistro tot een vin nature-café met ingenieuze gerechten.

Shortlist Amsterdam no. 3

Het moet niet gekker worden, nu staan we ook in de Shortlist van Amsterdam no. 3! Een ge-update Engelse versie van de Shortlist, combinatie van de beste plekken van no. 1&2.

Wat ze over ons schrijven:
“So, this is not a fancy Indonesian restaurant, far from it. It is an in-your-face culinary café where cocktails are shaken, where there is laughter and life and where hugely cheering dishes are served. A place to warm the cockles of your heart and your belly.”

Gault & Millau

“Dit restaurant presenteert zich als ‘Deli’ met ‘Soul food van Brooklyn tot Bali’. We beginnen met cocktails, de Pink Bunker G&T met biologische gin en de Sophisticated Cucumber Mule. Beiden goed in balans en bijzonder van smaak. Als bites nemen we de Drunken Porkbelly Boa Buns. Perfect bereid, superzacht, zoet en zout tegelijk. De topper van de avond! Daarna de Indische rijsttafel, met Aziatische twist. Mooie zacht gegaarde rendang, bloemkooltempura, pickels met kruidnagel en Koreaans gebakken ananas. Wij komen terug voor de sfeer, de cocktails en de DJ. Een aanrader voor een avondje eten met vrienden.”

spectrum_devrouwmetdebaard_140916-050-edit_internet.jpg

HOE HET OOIT BEGON..

Ooit begon De Vrouw met de Baard omdat we het altijd zo stikgezellig vinden om vrienden om ons heen te hebben en voor hen te koken. Daarom koken we altijd met een hoog heimwee-gehalte zodat ze keer op keer bij ons willen komen eten. Het zal vast een psychische afwijking zijn, een kwestie van zelf veel liefde willen geven en door anderen heel erg geliefd willen worden. Maar gezellig is het altijd wel, zo’n volle keukentafel. De keukentafel werd te klein, dus zijn we in begin 2017 verhuisd naar onze eigen deli in hartje Amsterdam. 

Met onze Europees, Indische en Molukse roots heeft De Vrouw met de Baard een Aziatische en Westerse kookstijl ontwikkeld waarin de beste ingrediënten en recepten uit oost en west elkaar weten te vinden. Eten voor reizigers en dromers noemen wij het.

Wij serveren diverse likkebaardend lekkere hapjes en geraffineerde menu’s uit een mix van Aziatisch fusion, Frans, old-school Indonesisch en Indisch. In de deli, tijdens private dinings, of op locatie. 

Volg onze laatste avonturen en evenementen op Facebook en droom ondertussen weg met de Brooklyn to Bali playlist op Spotify. 

 
 

“De rijsttafel is onconventioneel, maar precies wat hij moet zijn: een banket, een feestmaal.”
— Hiske Versprille - Proefwerk Parool
“Gerechten om je vingers bij op te eten. Maar dat moet je ervoor overhebben.”
— Maxim Hartman
“Als je in je hele leven nog maar één hamburger mag eten, laat het dan de Miso Buttered Burger van De Vrouw met de Baard zijn. Als je er nog maar twee mag eten, eet er dan twee.”
— Willem Bosch (scenarioschrijver)
“De rijsttafel van de Vrouw met de baard is even aaibaar, eigen en onbevangen als zijzelf. Knappe jongen die hier sikkeneurig weet te blijven.”
— Hiske Versprille - proefwerk Parool
“Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier.”
— Yvette van Boven
“Mas van Putten en Carl Lemette verbinden met hun talent voor koken de hele wereld aan elkaar. Ik reis graag met hen mee in hun keuken.”
— Michiel van Erp

Recepten